madera seca para hacer briquetas

Fusta seca, ingredient principal per unes briquetes RUF perfectes

A Acalora som fabricants de briquetes RUF des de fa gairebé 10 anys. Amb aquest temps hem après moltíssimes coses; quina llenya utilitzar i quina llenya no, la granulometria de les serradures, la pressió de la compactació, el sistema d’embalatge, l’emmagatzematge… I també hem après a fabricar les nostres briquetes a l’època de l’any òptima perquè siguin senzillament perfectes; l’estiu. A Acalora només fabriquem les nostres briquetes durant els mesos d’estiu, perquè els nostres clients puguin consumir-les i obtinguin els millors resultats en la calor de la seva llar i, per tant, en rendibilitat econòmica.

Només durant aquests mesos d’estiu tenim l’ingredient principal per crear les briquetes perfectes: la fusta seca gràcies al sol i la calor del territori on estem ubicats, combinació que ens permet obtenir la matèria primera de forma totalment natural.

madera seca para hacer briquetas

Procés per aconseguir fusta seca

L’equip d’Acalora tenim molt clar quin és el procés que hem de seguir per aconseguir la fusta seca que ens permetrà crear les nostres briquetes de fusta:

1. Selecció de la fusta

El primer pas que realitzem és la selecció de la fusta. Un professional s’encarrega de separar aquella fusta que no serveix per a la fabricació de briquetas d’aquella que sí. Un minuciós procés que es realitza de forma totalment manual.

2. Ajuntar la fusta bona

Quan tenim la selecció de la fusta realitzada, procedim a ajuntar tota aquella fusta que cal assecar i que posteriorment s’utilitzarà per crear briquetes.

3. Deixar assecar la fusta

Deixem la fusta per fer briquetas en petites capes a l’exterior, perquè pugui assecar-se qualsevol residu d’humitat que pogués contenir. Amb temperatures estiuenques d’entre 35 – 40º, trigarem aproximadament 3 dies a obtenir fusta completament seca per fer briquetes.

4. Elaboració de les briquetes

Una vegada tenim l’ingredient principal ja podem iniciar el procés de fabricació: triturar la fusta, compactar-la a alta pressió, empaquetar les briquetes en palets de diferents grandàries i guardar-los per a les vostres comandes.

 

¿Com saber si les briquetes RUF estan elaborades amb fusta seca?

Existeix un mètode amb el qual podràs saber si les briquetes que tens contenen humitat o no. La prova irrefutable consisteix en observar la seva forma:

  • Si les briquetes tenen una forma rectangular perfecta significa que contenen menys d’un 10% d’humitat.
  • Si les briquetes, en canvi, estan deformades i es desintegren fàcilment significa que contenen més d’un 10% d’humitat.

Si tens dubtes et convidem a fer la prova amb una briqueta Acalora. Quan la tinguis, li afegeixes 10ml d’aigua i veuràs com en unes hores perd la seva forma i compactació.

 

Encara que aquest no ha estat un estiu especialment plujós, a Acalora disposem d’un tromel per poder realitzar el procés d’assecat de forma artificial en cas de pluges, fet que ens permet assegurar la producció per a l’hivern.

A Acalora tenim molt clar que l’èxit de les nostres briquetes resideix en la nostra responsabilitat d’utilitzar només fusta seca, la qual cosa fa que nostres briquetes posteriorment continguin sempre menys d’un 10% d’humitat.

Aquest és, sens dubte, un dels punts forts del nostre producte ja que si ho comparem amb qualsevol tipus de llenya, sempre contenen un percentatge d’humitat moltíssim més elevat, fet que repercuteix directament en la seva eficiència. Si la fusta utilitzada no està seca, la calor en les estufes de llenya o calderes s’emprarà a evaporar la humitat i es perdrà eficàcia.

Per això des d’Acalora us recomanem utilitzar les nostres briquetes de fusta, el substitut ideal de la llenya. Prova-les aquest hivern! Tenim a la vostra disposició diferents grandàries perquè pugueu provar-les i, una vegada convençuts, pugueu comprar el palet de més volum.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *