almacenaje-briquetas-madera

Emmagatzematge de les briquetes; un dels avantatges principals

L’emmagatzematge del combustible pel sistema de calefacció, és un aspecte molt important. Hi ha molts factors que poden afectar, com per exemple l’espai del que disposem, la distància que hi ha entre el combustible i la caldera, etc. En definitiva, aquest és un aspecte que pot ajudar-nos a decidir quin és el combustible que més ens convé. Òbviament, cada combustible té els seus avantatges i inconvenients, avui explicarem els avantatges de l’emmagatzematge de les briquetes comparat amb la llenya i el carbó. Segueix llegint!

almacenaje-briquetas-madera

 

Emmagatzematge de les briquetes de fusta

Pels que no les coneixeu encara, les briquetes de fusta tenen molts avantatges pel que fa a emmagatzematge i manipulació del producte. A continuació us llistem els avantatges i us els expliquem:

Entrega paletitzada

Les briquetes s’entreguen a domicili en palets de 300 kg o de 1.100 kg i no és necessària la seva manipulació. El transportista que realitzarà l’entrega sempre intentarà deixar el palet al lloc més pròxim possible a la caldera, sempre i quan no hi hagi cap obstacle com un desnivell molt pronunciat, una escala, gespa o alguna superfície per la qual no s’hi pugui accedir amb el transpalet manual.

Producte protegit

Els palets van embolicats amb film transparent perquè el producte estigui constantment protegit, durant el viatge i també una vegada a cada. Des d’Acalora recomanem anar obrint l’embalatge de plàstic a mesura que es vagi consumint el palet, d’aquesta manera ens assegurem que el producte conserva les seves propietats al 100%.

Forma rectangular

La forma rectangular de les briquetes permet que puguin ser col·locades i apilades de forma que s’aprofiti al màxim l’espai i no quedin espais buits entre briquetes. 

Relació pes-espai òptima

A més, la forma rectangular i pes de les briquetes, fa que tinguem una relació pes-espai immillorable, doncs podem disposar de 1.100 kg de combustible en poc més d’un metre quadrat i just al costat de la caldera. 

Són molt manejables

Pel seu tamany, podem agafar les briquetes de forma individual i amb una sola mà per posar-les a l’interior de la caldera.

Format bosses; encara més net

Si volem utilitzar les briquetes per l’interior de la llar, per una estufa o xemeneia o simplement volem distribuir-les de forma que ens sigui més còmode accedir a elles sense necessitat de mantenir-les al palet, tenim el format de bosses de 6 unitats. D’aquesta manera, podem distribuir les bosses al lloc més convenient sense preocupar-nos del fet que embrutin el terra amb petits residus de fusta i poder accedir a elles de forma còmoda i ràpida. A més, amb aquest format, les briquetes porten un tancament que les manté en perfecte estat. 

No contenen plagues ni insectes

Per la seva elevada compactació en el moment de la fabricació, no és possible que hi hagi insectes a l’interior de la briqueta. Podem emmagatzemar les briquetes a l’interior de la llar sense cap temor a que generin cap petita plaga o insectes.

Emmagatzematge de la llenya

Des de sempre la llenya ha estat un dels combustibles més comuns per a xemeneies, estufes i calderes. Però inclús avui en dia, tot i que ha millorat el seu sistema de preparació i entrega, comprar llenya segueix representant una gran feina d’emmagatzematge: 

Emmagatzematge manual

Quan es realitza una compra de llenya, normalment s’entrega en algun lloc exterior de la llar, en el que es pugui descarregar còmodament perquè després el propietari pugui apilar-la en el lloc que tingui designat de casa. Aquest procés representa un esforç de manipulació important. 

Relació pes-espai millorable

El fet que tots els troncs tinguin formes i tamanys desiguals, propicia que quan s’emmagatzemen, generin forats que queden sense omplir, ocupant un espai que no hi ha manera d’optimitzar. 

Insectes

És molt comú que entre els troncs de llenya apareguin diferents tipus d’insectes que habiten enella i que poden ser molestos si volem tenir el combustible dins de la llar.

 

Emmagatzematge de carbó

Finalment tenim el carbó, encara que no tan comú com la llenya, és un combustible que s’ha utilitzat durant moltes generacions, pel seu cost econòmic i pel seu elevat poder calorífic. A pesar d’aquestes característiques positives, el carbó presenta els seus inconvenients més rellevants en l’emmagatzematge i manipulació:

almacenaje-carbon

Brutícia

El principal inconvenient que presenta el carbó, és la brutícia. Per consumir carbó com a combustible, necessitem designar un lloc per guardar-lo al que no hàgim d’accedir sovint i que no sigui un lloc de pas, doncs si no embrutaríem tota la casa.

Dificultat de manipulació

Manipular el carbó per col·locar-lo a la caldera o estufa és una mica més costós, necessitem una eina com una pala o una cistella per introduir el carbó a la caldera i també cobrir-nos les mans amb guants per no embrutar-nos. 

 

Ara ja has vist les diferències entre l’emmagatzematge de les briquetes de fusta, la llenya i el carbó, que són els principals combustibles per una caldera de llenya o briquetes tradicional. Amb quin et quedes tu? 

Si no ho has fet encara, des d’Acalora et recomanem que provis les briquetes de fusta per descobrir les seves propietats a la teva caldera i gaudir dels seus avantatges!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *