Comprar briquetes vs comprar pellets. Diferències, similituds i avantatges

En els últims anys, l’ús de pellets i briquetes s’ha popularitzat fins a convertir-se en els biocombustibles elaborats a partir de biomassa per excel·lència. Però són dos termes que tenen tendència a confondre’s, no queda clar què són els pellets o quan comprar briquetes.

Així doncs, avui us explicarem quines són les diferències i similituds entre pellets i briquetes, així com l’avantatge principal de cada combustible. No saps si comprar pellets o comprar briquetes? Doncs no et perdis aquest article!

Què són les briquetes?

comprar briquetas de madera. Imagen briqueta.

Les briquetes de fusta són blocs de fusta triturada i compactada. Un combustible 100% ecològic i renovable, fabricat a partir de serradures de fusta que, compactat a 1000kg de pressió, es converteix en un producte amb un elevat poder calorífic catalogat com a biomassa sòlida.

Tot i que al mercat existeixen briquetes en forma cilíndrica i rectangular, tal com us expliquem en aquest article “Briquetes rectangulars vs briquetes rodones. Quines donen millor rendiment?” des de Acalora us recomanem les briquetes rectangulars.

El mode d’utilització de les briquetes és similar al de la llenya tradicional, cosa que fa que es puguin utilitzar en qualsevol lloc on s’utilitzi la llenya, com per exemple en estufes, xemeneies, salamandres, forns, calderes o activitats industrials.

Es tracta d’un producte fàcil de transportar i net. La combustió de les briquetes és tranquil•la, constant i sense produir grans fums, entre altres avantatges. Fes clic si vols descobrir els 10 principals beneficis de comprar briquetes de fusta.

Què són els pellets?

imagen pellets

Els pellets de fusta són cilindres molt petits, d’uns pocs mil•límetres de diàmetre creats a base de serradures de fusta. Es tracta d’un combustible totalment natural, catalogat com a biomassa sòlida.

Estan elaborats a partir de serradura natural seca, sense cap tipus d’additiu, ja que s’utilitza la mateixa lignina que conté la serradura com a aglomerant, comprimint la serradura a una alta pressió per formar el pellet, cosa que fa que tinguin una composició molt densa i dura, aconseguint així un gran poder calorífic. Aquest procés de compactació els dóna també una aparença brillant com si estiguessin envernissats i els fa més densos que la fusta original.

Per aprofitar al màxim el potencial  d’aquest producte, s’aconsella fer combustió dels pellets només en estufes o calderes especials per a aquest combustible.

Diferències principals entre briquetes i pellets

Encara que ambdós combustibles comparteixen moltes característiques, propietats i avantatges, també existeixen certes diferencies entre ells. A continuació us mencionem els principals aspectes que diferencien les dues opcions principals d’energia renovable:

TIPUS DE CALDERA

comprar-briquetas Per utilitzar briquetes de fusta no és necessari fer cap tipus d’inversió inicial perquè és un combustible que té pràcticament els mateixos usos que la llenya i, per tant, es pot utilitzar en els mateixos dispositius que la llenya: calderes, estufes, xemeneies, etc.
que son los pellets En canvi, per utilitzar aquest combustible és necessari que el client tingui una caldera o estufa específica de pellets, pel que es fa necessari fer una inversió inicial per a disposar de l’equip.

ALIMENTACIÓ DE LA CALDERA

comprar-briquetas No es pot automatitzar l’alimentació d’una caldera de briquetes, per tant la seva alimentació és manual. El client ha de posar el combustible a la caldera unes 3 o 4 vegades al dia.
que-son-los-pellets Les calderes i estufes de pellets incorporen un sistema d’alimentació automàtica, de manera que només s’ha d’estar pendent que hi hagi combustible disponible per a la caldera a la sitja.

DENSITAT

comprar-briquetas La densitat de les briquetes és de 1000kg el metre cúbic.
que-son-los-pellets La densitat dels pellets és de 600kg el metre cúbic.

EMMAGATZEMATGE

comprar-briquetas Gràcies a la forma geomètrica de les briquetes aconseguim un emmagatzematge còmode i a més, permet aconseguir una organització òptima del producte al palet. El format d’entrega de les briquetes Acalora es realitza en palets i a més es col•loca el més a prop possible de la caldera, facilitant al client la posterior alimentació de la seva caldera.
que-son-los-pellets El pellet necessita més espai d’emmagatzematge. Les calderes de pellets requereixen d’una sitja per optar a tenir l’alimentació automatitzada. Cosa que fa que l’emmagatzematge de combustible hagi d’estar en un lloc pròxim a la caldera per així facilitar la recàrrega de forma periòdica del combustible.

Similituds entre comprar briquetes i pellets

 • Alta densitat
 • Elevat poder calorífic
 • Baixa humitat
 • Fàcil manipulació
 • Baix contingut en cendres
 • Baix manteniment de les instal·lacions
 • Alta inflamabilitat
 • Transport paletitzat
 • Composició ecològica i natural
 • Requereixen ser emmagatzemats en un lloc sec i a cobert
 • Preu

Principal avantatge de cada combustible

Destaquem el principal avantatge de cada combustible, aquell que creiem que els clients han d’analitzar especialment si estan dubtant entre comprar una caldera de pellets o comprar una caldera de briquetes:

 • Principal avantatge de comprar briquetes
  Es poden utilitzar en una caldera de biomassa específica o en una caldera de llenya tradicional, en canvi, els pellets solament poden utilitzar-se en calderes específiques per a pellets.
 • Principal avantatge de comprar pelets
  El sistema d’alimentació automàtica de les seves calderes i estufes. Per aquest motiu es considera el substitut natural del gasoil, ja que a més es poden transportar i emmagatzemar de forma similar.

 

Ambdós combustibles són una bona opció per a un sistema de calefacció, ja sigui a nivell domèstic o industrial. Com tot, cadascun té els seus avantatges i inconvenients. Des d’Acalora esperem haver-vos ajudat a comprendre millor les diferències i similituds entre aquests dos combustible naturals.

Utilitzes un dels dos combustibles? Explica’ns la teva experiència!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *