briquetas-para-horno-de-leña

Briquetes, un combustible ideal per als forns de llenya de les pizzeries

El forn de llenya és el punt clau de les pizzeries, és el que fa que sortim del restaurant recordant lo bones i autèntiques que són les pizzes que s’hi couen. I tot i que la clau és el forn de llenya, el combustible que s’hi utilitzi és també molt rellevant per aconseguir un bon resultat. En aquest article us explicarem perquè les briquetes de llenya són ideals per utilitzar com a combustible als forns de llenya.

briquetas-para-horno-de-leña

El forn de llenya és el més antic. Coure pizzes amb aquest tipus de forn requereix una gran professionalitat i experiència per aconseguir unes pizzes cruixents i gustoses.També necessitem un bon combustible, com les briquetes, i saber manejar-lo bé per aconseguir aquest resultat òptim.

Les briquetes de fusta són un substitut de la llenya i podem utilitzar-les als mateixos dispositius que utilitzem la llenya, és a dir, estufa de llenya, llar de foc, caldera de llenya o carbó i forns de llenya també. Normalment, a les pizzeries s’utilitza la fusta d’avet, però des d’Acalora us animem a comprar briquetes de fusta per comprovar que, junt amb les característiques dels forns de llenya, tenen unes qualitats i avantatges excepcionals:

Elevat rendiment

El forn de llenya està constituit internament de maons en material refractari, tant a la base com a la cúpula, fet que faci que poseeixi un altíssim potencial d’aïllament. Aquesta qualitat del forn, juntament amb la potent combustió de les briquetes, fa que no es perdi gens de calor, més aviat al contrari, que augmenti el rendiment natural d’aquest combustible que, normalment, ja té una productivitat més elevada que la llenya.

Combustió lenta i constant

Les briquetes de fusta tenen una combustió molt lenta i constant. Aquesta és la seva propietat estrella, especialment per a restaurants pizzeria. Els forns de llenya han d’estar encesos i funcionant contínuament durant moltes hores; comptar amb un combustible que es consumeix lentament mantenint una elevada temperatura és esencial i un punt a favor per les despeses econòmiques del restaurant.

Estabilitat de temperatura

A una temperatura d’uns 450ºC, amb tant sols un minut i mig podem coure una pizza. Aquesta és la temperatura de cocció ideal dels forns de llenya. Mantenir el forn calent a aquesta temperatura és imprescindible per poder seguir amb un ritme elevat de cocció de pizzes. Com hem desenvolupat al punt anterior, el fet de tenir una combustió lenta, fa que les briquetes permetin mantenir la mateixa temperatura aproximadament durant la combustió.

A més, tot i que al forn de llenya la temperatura ideal de cocció és més elevada, la rendibilitat és major, ja que disminueix el temps de cocció i, en conseqüència, millorem la productivitat.

No salten espurnes i no transmeten olors

Les briquetes són un bloc compactat amb serradures de fusta. Per la seva composició es tracta d’un combustible que no desprén espurnes, característica molt important a valorar, doncs és imprescindible que no es traslladin petites porcions de fusta o cendra damunt de les pizzes que s’estan coient. A més estan fetes amb fusta de pi, poc resinosa i que no transmet olors, qualitats també rellevants perquè no afectin al producte final.

A més es tracta d’un combustible que protegeix el mediambient, els seus fums són poc nocius per la contaminació ambiental. I sempre és més natural que un forn elèctric o de gas.

Només generen un 5% de cendra

Als forns de llenya normalment les cendres baixen fins a un calaix inferior on es van acumulant, aquest calaix s’ha de mantenir net. L’avantatge d’utilitzar briquetes és que només generen un 5% de cendres degut a la seva combustió lenta i constant. Fet que beneficia al propietari del forn ja que estalvia certa feina de manteniment si ho comparem amb la llenya tradicional.

Encensa ràpida

Les briquetes de fusta són molt fàcils d’encendre, característica molt rellevant si tenim en compte el temps del que disposen els restaurants per encendre el forn i que estigui en ple funcionament. A més, una vegada encesa, la briqueta arriba molt ràpidament a una temperatura molt elevada. Per encendre-les ràpidament n’hi haurà prou amb barrejar-les amb petits trossos de llenya fina i ben seca.

Peces lleugeres

És molt important saber seleccionar el combustible adequat. Si parlem de llenya diríem que és important seleccionar trossos lleugers, ni molt grans ni molt gruixuts. Parlant de briquetes de fusta, ens estalviem aquest procés de selecció, ja que totes les peces són exactament iguals; 25 cm de llarg x 10 cm d’ample i 7cm d’alt, que pesen aproximadament 1,6kg cada una.

La quantitat necessaria per escalfar un forn de llenya és més o menys d’1kg de fusta per 6 metres cúbics d’aire.

Per a conèixer el preu de les briquetes, només fes clic en aquest link i informa’t dels avantatges, característiques i preu de les briquetes! Si tens una pizzeria i t’agradaria conèixer més sobre les briquetes, deixa’ns el teu contacte i el nostre expert en briquetes i biomassa et trucarà per explicar-te més sense cap tipus de compromís!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *